2019 m. sausio 11 d., penktadienis

„Žalioji pelėda“ laukia jūsų

Studijos „Saviraiškos kodas“
atidarymas
Panevėžio miesto savivaldybės viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyrius „Žalioji pelėda“ svetingai laukia smalsių ir išradingų mergaičių ir berniukų.

Naujausios technologijos ir bibliotekos spaudinių fondas padės pažinti pasaulį, paruošti pamokas, maloniai praleisti laisvalaikį.

Vaikai, kuriuos vilioja paslaptingas žinių pasaulis, laukiami studijoje „Saviraiškos kodas“. Čia mažieji lankytojai gali naudotis jiems skirtais informaciniais leidiniais bei naršyti internete 14 kompiuterizuotų darbo vietų, dalyvauti edukacijose ir būreliuose.

Kasmetinė Vaikų knygos šventė – Vaikų literatūros skyriaus „Žalioji pelėda” vizitinė kortelė ir yra ypač populiari tarp mažųjų panevėžiečių. Knygos šventes biblioteka pradėjo organizuoti dar 1996 m. Greitai žiūrovai ir dalyviai nebetilpo į mažas Vaikų literatūros skyriaus patalpas – bibliotekos organizuojama Knygos šventė tapo viso miesto vaikų Knygos švente ir vyksta Panevėžio Muzikiniame teatre (Nepriklausomybės a. 8).

Knygos šventės metu vaikai ne tik turi galimybę pabendrauti su rašytojais, aktoriais, knygų leidėjais bei herojais, bet ir yra aktyvūs šventės dalyviai: rengia savo darbų parodas, knygų pristatymus – inscenizacijas, dalyvauja viktorinose, koncertuoja.

Vasarą bibliotekoje organizuojamos vaikų užimtumo stovyklos. Atostogaujantys vaikai turiningai leidžia laisvalaikį – skaito, žaidžia, užsiima kūrybine veikla, vyksta į ekskursijas.

Vaikų literatūros skyriuje mažieji lankytojai laukiami kasdien (išskyrus sekmadienį ir paskutinį mėnesio penktadienį) nuo 10 iki 18 val., šeštadieniais nuo 9 iki 16 val.