2019 m. liepos 16 d., antradienis

Vaikų vasara „Žaliojoje pelėdoje“

Daugiau nuotraukų>>>
Birželio 10 d. vaikų literatūros skyrius „Žalioji pelėda“ sulaukė gausaus būrio vaikų, susirinkusių į stovyklos atidarymą.

Stovyklą atidarė teatro būrelio (vadovė Birutė Beresnevičienė) parengtas vaidinimas „Vilkolakiukas Dolfas“.

Stovyklautojus pradžiugino dainų atlikėjos Neringa ir Meda – mama su dukra, dalyvavusios televizijos projekte „Du balsai –viena širdis“.

Vasaros stovykla „Vasara vaikuose – vaikai vasaroje“ atidaryta! Toliau – trumpas stovyklos dienoraštis...

2-oji stovyklos diena: veiksmas prasideda
Kaip įprasta, vaikai supažindinti su elgesio bibliotekoje taisyklėmis, o kitas taisykles, galiosiančias stovyklos metu, kūrė patys.

Po keliolikos minučių visi jau sėdėjo kieme ir žaidė susipažinimo žaidimą: prisistatė ir vardijo kitų vaikų vardus, kuriuos įsiminė. Užduotis nelengva, nes stovyklautojų gan nemažai. Įveikę šią užduotį, vaikai susiskirstė į tris komandas ir iki pietų pertraukėlės žaidė žaidimą „Batų košė“.

Atsigaivinę ir užkandę vaikai rinkosi salėje ir pažindinosi su Lego robotukais bei ekrane stebėjo vaizdo filmukus apie 3D spausdintuvų galimybes.

3-oji stovyklos diena:
Užsiėmimas su dailės mokytoja Sigita Adomavičiene.

Darbų įkarštyje stovyklautojus aplankė Panevėžio miesto savivaldybės atstovai, kurie domėjosi vasaros stovyklos veikla.

4-oji stovyklos diena:
Diena skirta Gedulo ir vilties dienos paminėjimui. Vaikams buvo pristatyta Jurgos Vilės knyga „Sibiro haiku“. Išklausę pasakojimo, vaikai bandė įsivaizduoti, ką reiškia naktį staigiai keltis iš lovos, per 5 min susiruošt ir keliaut į nežinią. Ant balto popieriaus kvadratų vaikai rašė, kokius daiktus pasiimtų, jei laiko turėtų tik 5 minutes. Tuomet iš tų pačių lapų lankstė vilties simbolius - baltas gerves.

Plačiau apie 1941 m. birželio 14-ąją vaikams pasakojo istorijos mokytojas, šaulys Viktoras Pociulis. Po pokalbio visi vaišinosi juoda lietuviška duona.

Šiandien buvo spėta apsilankyti ir viešosios bibliotekos abonemente, kur bibliotekininkės aprodė bibliotekos erdves, veikiančias parodas, supažindino su nuotraukų ir skaidrių skeneriu.
 
5-oji stovyklos diena:
Vandens mūšis ir ledų fiesta.
 
6-oji stovyklos diena.
Stovyklautojai pasidalino į dvi grupes: 1 – 2 kl. vaikai pasiliko bibliotekoje ir dalyvavo edukacijoje „Kariesas, Ėduonis ir Domo dantukai“ ir gamino dantų monstriukus, žaidė įvairius žaidimus, o 3 – 4 kl. vaikai vyko į AB „Aukštaitijos vandenys“.
 
7-oji stovyklos diena.
Išvyka į PPC „Babilonas“ matuotis profesijos batų. Vaikai „matavosi“ floristo, apsaugininko ir kepėjo batus.
 
8-oji stovyklos diena.
Į biblioteką atvyko sferinis kinas. Kol vieni žiūrėjo filmą apie meškutės nuotykius kosmose, kiti fantazavo apie atostogas Brazilijoje, kur džiunglėse skraido šimtai margaspalvių papūgų kaip animaciniame filme „Rio“. Savo fantazijas vaikai perkėlė į tikrovę pasigaminę popierinę papūgėlę.

Bibliotekoje smagu švęsti gimtadienį su dideliu būriu bendraamžių :) Sveikiname Majų su gimtadieniu!

9-oji stovyklos diena
Ekskursija į UAB „Aukštaitijos vandenys“ – šįkart ten keliavo jaunesni stovyklautojai, o vyresnieji liko bibliotekoje žaisti žaidimų.

10-oji stovyklos diena:
Kelionė siauruku iki Rekstino miško. O miške... žaidimai, estafetės, piknikas! Vadovaujant vadovėms vaikai pasiskirstė į tris komandas, išsirinko kapitonus, susigalvojo pavadinimus „Barselona“, „Miško gelbėtojai“ bei „Agurkiniai žaibai“, paruošė prisistatymus ir išradingai įkūrė stovyklavietes panaudoję gamtines medžiagas. Po prisistatymų vadovė Birutė Beresnevičienė pakvietė stovyklautojus į ratą „gaudyti meškų“, po to vaikai išbandė savo vikrumą estafetėse. Kol atvyko traukinukas, vaikai turėjo laisvo laiko pasisupti, palakstyti ir, žinoma, papiknikauti. Į Panevėžį visi grįžo pavargę, murzini, bet patenkinti ir pilni geriausių įspūdžių.

11-oji stovyklos diena.
Šiandien stovyklautojai keliavo į G.Petkevičaitės-Bitės viešąją biblioteką, kur dalyvavo edukacinėje programoje „V.A.Mocartas ir jo „Užburtoji fleita“. Po edukacijos visi smagiai atsigaivino ledais.

12-oji stovyklos diena.
Priešpaskutinę stovyklos dieną stovyklautojai susipažino su chna (augalinių dažų) tatuiruočių meistre Gundega, kuri papasakojo apie chna dažus ir visiems norintiems piešė ant rankų pasirinktus simbolius. Kitiems buvo pasiūlyta išpiešti veidukus ir piešti lauke guašu ant plėvelės. Po kūrybinių veiklų laukė šalti ir skanūs ledai.

Atsisveikinimui su stovykla vaikai gavo dovanų – pelėdžiukus, spausdintus 3D spausdintuvu.

Paskutinė stovyklos diena – ekskursija į Kauno zoologijos sodą ir laipiojimo centrą „Miegantys drambliai“.

Nepaisant smarkios liūties, užklupusios vaikus zoologijos sode, visi sodo gyventojai buvo aplankyti ir apžiūrėti.

Sušlapę, bet laimingi stovyklautojai apsilankė Makdonalde, kur pasistiprino, pasivaišino ledais ir dar spėjo padūkti.

Po pietų stovyklautojų laukė smagi pramoga laipiojimo centre „Miegantys drambliai“. Kol vieni jaukinosi „dramblius“, kiti apsilankė šalia esančiame Kauno Draugystės parke ir išbandė ten esančius treniruoklius, sūpynes, batutą ir kitus smagius dalykus. Pirmajai grupei įveikus savo „everestus“, vietą teko užleisti antrajai grupei, kuri taip pat išbandė jėgas ant laipiojimo sienelių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą