2019 m. lapkričio 7 d., ketvirtadienis

Vaikų rudens atostogų stovykla

Daugiau nuotraukų>>>
Paskutinę spalio savaitę startavo vaikų rudens atostogų stovykla. Pirmąją rudens atostogų stovyklos dieną mokėmės kurti pasaką: išsiaiškinome pasakos struktūrą, bandėme improvizuoti ir kūrėme čia pat iš karto pasaką iš pasiūlytų žodžių. Vaikai fantazijos nestokojo: kaip mat pasiūlė galybę žodžių, iš kurių kūrė įvairiausias pasakas. Po žodinės kūrybos stovyklautojai kūrė iliustruotas pasakas ir jas pristatė draugams.

Antrą rudens atostogų stovyklėlės dieną vaikai susitiko su Lietuvos kaimo rašytojų sąjungos nare Vida Jankauskaite-Sereikiene, išleidusia jau 3 knygas. Dvi jų – skirtos suaugusiems, o paskutinė „Ar žinai?“ – vaikams. Knygelė skatina vaikų žingeidumą, supažindina apie juos supantį pasaulį. Ją autorė ir pristatė bibliotekos stovyklautojams.

Rašytoja džiaugėsi vaikų betarpiškumu ir sumanumu. Stovyklautojai aiškinosi kas yra Maironio „žemčiūgai“, kuo skiriasi uogos ir vaisiai bei daug kitų įdomių dalykų. Autorę ypač nustebino netikėtas vieno berniuko atsakymas į klausimą „iš ko susidaro debesys?“. O kaip jūs manote iš ko? – ogi, iš paukščių kvėpavimo!

Po įdomaus bendravimo vaikai išsinešė autorės dovanotas knygeles su autografais.

Vėliau vaikai susipažino su bibliotekos IT naujovėmis, „skaitė“ ir „iliustravo“ papildytos realybės knygas.

Kitą dieną bibliotekos stovyklautojai lankėsi LAB Panevėžio padalinyje.

Aklųjų bibliotekos vedėja papasakojo vaikams apie biblioteką ir jos lankytojus, parodė, kokias knygas skaito neregiai, supažindino su kitais daiktais, skirtais neregiams (baltoji lazdelė, kalbantis žadintuvas, rašymo priemonės, specialūs akiniai, įspėjantys apie kliūtį, specialūs šachmatai, šaškės, golbolo kamuolys ir kt.)

Taip pat su vaikais bendravo bibliotekos lankytojas Arvydas, kuris vaikams parodė, kaip jis rašo Brailio raštu, atsakė į klausimus.
Raganos ir raganaitės, zombiai ir vampyrai, Haris Poteris, daktarė-žudikė... Štai tokia keista kompanija susirinko bibliotekoje paskutinę stovyklėlės dieną, kuri sutapo su Helouvynu.

Ypatingos vaišės, žaidimai „Karštas moliūgas“, „Vaiduoklių gaudymas“, „Atspėk, kas dėžėj“, skeletų šokiai, kūrybinės dirbtuvės, helouvyniškas makijažas, ekskursija į suaugusių biblioteką su vaiduokliškais gąsdinimais... ir visa tai per vieną dieną!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą