2019 m. gruodžio 5 d., ketvirtadienis

Pažintys su naujomis technologijomis

Daugiau nuotraukų>>>
Projekto „Prisijungusi Lietuva“ dėka vaikų biblioteka „Žalioji pelėda“ jau antrus metus dirba su programavimo paketu pradedantiesiems, bei supažindina savo skaitytojus ir miesto vaikus su bibliotekoje esančiomis kitomis naujausiomis technologijomis, padeda pažinti jų galimybes.

Štai neseniai bibliotekoje lankėsi Beržų progimnazijos mokiniai. Vaikai susipažino su 3D spausdintuvu, robotų kūrimu su We Do 2.0 lego konstruktoriumi, žiūrėjo filmukus apie šiuolaikinius robotus, mokėsi valdyti droną ir sprendė 3D spausdintuvu sukurtus galvosūkius.

Ankstų antradienio rytą į biblioteką „Žalioji pelėda“ susirinko lopšelio-darželio „Taika“ ugdytiniai su auklėtojomis. Po siautulingos pažinties su žaislotekos kampeliu, vaikai išbandė piešimą grafine planšete, stebėjo 3D spausdintuvo darbą, Lego robotuko judesius, skraidino droną.

Du kartus per savaitę „Žaliojoje pelėdoje“ veikia robotekos būrelis.

Šiandiena bibliotekos darbuotoja, būrelio vadovė Vaida Stumbrytė su edukacija „Roboteka“ lankėsi „Židinio“ bibliotekoje, kur jos laukė vaikai iš lopšelio-darželio „Kregždutė. Video apie robotus humanoidus, pažintis su skraidančiu dronu, judančiais lego robotukais ir kitomis technikos naujovėmis “ mažiesiems edukacijos dalyviams paliko didžiulį įspūdį.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą