2021 m. vasario 10 d., trečiadienis

Saugesnio interneto savaitė

Vasario 8-13 d. vyksta Saugesnio interneto savaitės renginiai. Vaikų biblioteka „Žalioji pelėda“ šia tema paruošė dvi nuotolines edukacijas. Vaizdo konferencijų programos pagalba užsiėmimuose dalyvavo „Ąžuolo“ progimnazijos antrokai (mokytoja Daiva Stefanavičienė) ir tos pačios mokyklos trečiokai (mokytoja Lina Špokauskiene).
 
Pirmojo užsiėmimo metu pradinukai įsijungė į saugių slaptažodžių dirbtuves, sužinojo pagrindinius jų kūrimo principus, kuriais vadovaujantis kūrė saugius slaptažodžius. Vėliau – aktyviai diskutavo kokius savo duomenis yra saugu skelbti internete.
 
 
Kitas užsiėmimas vadinosi „Apuoko pamokėlės. Internete žaidžiu saugiai, interneto pavojai ir interneto įdomybės“. Šį kartą vaikams geriau įsiminti kas galima internete, o kas nelabai – padėjo kiškis, lapė ir apuokas. 
 
Kviečiame kartu pasimokyti kurti saugius slaptažodžius, prisiminti kokius savo duomenis yra saugu skelbti internete, sužinoti kaip saugiai žaisti internete, kokie pavojai ten tyko ir pasidžiaugti interneto įdomybėmis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą