2022 m. balandžio 20 d., trečiadienis

Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė

Balandžio 23–29 dienomis Lietuvoje jau 22-ą kartą minima Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė. Šiais metais ji dedikuota tvarumo temai. 

Lietuvos bibliotekininkų draugijos pirmininkė Jolita Steponaitienė pastebi, kad kalbėti apie tvarią biblioteką ir kiekvieno bibliotekininko vaidmenį siekiant nuoseklumo veiklose, skatina bibliotekų misija organizuoti informaciją, dalintis žiniomis, planuoti pokyčius ateičiai: „Tvarumas bibliotekininkų bendruomenei svarbus dėl nuolatos įvairiomis formomis išreiškiamo rūpesčio, kaip ir kokioje visuomenėje gyvens mūsų vaikai po 30, 50 ar 100 metų. Jeigu jau dabar nesukursime to, kas gali būti palaikoma bėgant laikui, neišeikvojant išteklių ir nepakenkiant aplinkai, kas yra ekonomiškai ir etiškai teisinga, tuomet jau artimiausiu metu susidursime su didžiuliais iššūkiais aplinkai ir gerovei. Skirkime bibliotekų savaitę apgalvoti bibliotekų vertybes ir galimybes veikti, kuriant tvarias bibliotekas. 

22-ąją Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę organizuoja Lietuvos bibliotekininkų draugija, globoja Lietuvos Respublikos Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, patronažą suteikė Lietuvos nacionalinė UNESCO komisija, rėmėjas – UAB Asseco Lietuva. 

Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės renginiai vaikų literatūros skyriuje „Žalioji pelėda“ (Kniaudiškių g. 38): 

Balandžio 23–30 d. akcija „Naujiems skaitytojams – vaikų literatūros skyriaus „Žalioji pelėda“ ženkliukas“ 

Balandžio 23–29 d. pasakojimo kūrimas pagal bežodę Ievos Babilaitės knygą „(Ne)vienas“ 

Balandžio 23–29 d. edukacijos: „Skaitymas kitaip“, „Draugystė ant straublio galo“, „Mano dantukai ir dantų monstriukai“, „Žolelių galia“, Kamišibai (popieriaus) teatras, „Roboteka“, „Lietuvių kalba ir aš“ 

Balandžio 23–29 d. virtuali vaikų kūrybinių darbų paroda „Knygų herojai“ 

Informacija telefonu – 8 45 420 200

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą