2023 m. balandžio 11 d., antradienis

Velykiniai skaitymai

Panevėžio Elenos Mezginaitės viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriuje „Žalioji pelėda“ jau antra savaitė vyksta Velykiniai skaitymai. 

Jų metu bibliotekos darbuotoja Anžela, įsikūnijusi į zuikį, skaito vaikams Vytauto V. Landsbergio „Kiaušinių pasakas“. Pasakos labai dinamiškos, kupinos nuotykių ir netikėtumų. Vaikai išgirsta apie krokodilą, apsigyvenusį tvarte su vištomis, apie iš Australijos atsidanginusį strutį, apie tvartą, ant kurio stogo čiuožykla, o sienos medum teptos, lubos virtos, durys keptos... ir dar apie daug daug įdomių dalykų. Knygelėje net 10 kiaušinių sekamų eiliuotų pasakėlių. Kiekvieną pasakėlę simbolizuoja vienas kiaušinis. Ir kai dėžutė užsipildo kiaušiniais prasideda judrioji dalis. 

Mažieji, pasiskirstę komandomis, dalyvauja įvairiose estafetėse: rungiasi margučių lenktynėse, gaudo „karštą kiaušinį“, „peša vištą“, mokosi teisingai sudėti sudužusį kiaušinį. Visos veiklos tokios įdomios, kad būtinai prašosi dar ir dar kartą pakartojamos. 

Kai užsiėmimai artėja prie pabaigos, vaikai susėda prie stalo ir spalvina po kiaušinį, kurį parsinešę į namus papuoš šventinį stalą. 

Velykinius skaitymus pravesti padeda savanoriai iš Jaunuolių dienos centro. 

Skaitymai vyks iki pat Atvelykio. Norintys dalyvauti kviečiami registruotis iš anksto tel. 845420200.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą