2024 m. kovo 26 d., antradienis

Kamishibai teatras ir knyga

Kultūros paso programa
. Edukacinės programos tikslas – pasitelkiant teatro, literatūros ir dailės menines priemones, ugdyti vaikų kultūrinę savimonę, kūrybiškumą ir emocinį intelektą. Teatro dėžutė „Kamishibai“ kilo iš Japonijos. Išvertus iš japonų kalbos, tai reiškia „popieriaus teatras“. Teatro dėžutė yra medinė, nedidelė, statoma ant stalo, žiūrovų akių lygyje. Į dėžutę sudedamos popierinės kortelės, kurių vienoje pusėje yra paveikslėlis, o kitoje pasakojamas tekstas, pasaka sekama traukiant korteles. Kamishibai yra puiki priemonė mokyti vaikus pasakoti, skaityti balsu, piešti ir kurti pasakojimus. 
 
Edukacijos „Kamihibai teatras ir knyga“ tikslas supažindinti su nauja teatro rūšimi, stiprinti pasitikėjimą savo jėgomis, bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžius, padėti ugdyti kalbinę raišką, formuoti vaikų vertybines nuostatas, plėsti akiratį, ugdyti meninius gebėjimus bei kūrybinę saviraišką, skatinti skaityti. 
 
Edukatorius pristatydamas knygą pateikia vaikams klausimus, aptaria kiekvieną iliustraciją ir kaip ji atstoja tekstą. Po aptarimo vaikai kuria savo pasakas arba istorijas, piešia ant popieriaus lapų (individualiai ar grupelėse) ir naudodamiesi kamishibai dėžute pristato savo sugalvotas istorijas. 
 
Skirta: 1–4 klasių mokiniams. 
Dalyvių skaičius: iki 30 mokinių. 
Trukmė: 1,5 val. 
Kaina: 2,00 Eur

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą