2024 m. birželio 21 d., penktadienis

Fotografijos dienos bibliotekoje


Bibliotekoje tęsiasi Lietuvos kultūros tarybos remiamo tolygios kultūrinės raidos projekto „Menų dienos bibliotekoje“ veiklos. Į biblioteką atvykusi fotografė ir tarpdisciplininio meno kūrėja Milda Butkevičiūtė vedė pirmąjį mobilografijos užsiėmimą. 

Po trumpo pristatomojo filmuko apie fotografijos istoriją menininkė pademonstravo vaikams įvairią fotografavimo techniką: juostinį fotoaparatą, skaitmeninį fotoaparatą, pinhole kamerą iš skardinės ir galiausiai šiuolaikinį fotografuojantį mobilųjį telefoną. 

Po teorinės dalies vaikai gavo praktinę užduotį – nufotografuoti draugą. Kol vaikai pozavo vieni kitiems, Milda Butkevičiūtė stebėjo jų darbą, dalino patarimus ir demonstravo, kaip įdomiai padaryti portretą. Prisifotografavę ir išklausę patarimus, vaikai atsisveikino iki kito mobilografijos užsiėmimo. 

Laukdami kitų kūrybinių dienų stovykloje, vaikai jau planuoja, kokias istorijas kurs kitą kartą ir kokius fotografijos projektus įgyvendins ateityje. 

Prieš ilgąjį Joninių savaitgalį stovykloje įvyko ir antras susitikimas su profesionalia fotografe ir menininke Milda Butkevičiūte. Fotografė mokė vaikus fotografuoti keliais rakursais: varlytės, paukščio (arba drono) ir akių lygio (arba standartiniu). Menininkė patarė paieškoti įdomių daiktų, vietų, rakursų. 

Po praktinės dalies lauksime originalių nuotraukų ir kviečiame dalyvauti fotografijų konkurse.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą