2022 m. vasario 2 d., trečiadienis

„Žaliojoje pelėdoje“ atgyja robotai ir LEGO kaladėlės

Vaikų mylimi robotukai sugrįžta su trenksmu! Panevėžio Elenos Mezginaitės vaikų literatūros skyriuje „Žalioji pelėda" vyksta ne tik „Robotekos“ pamokėlės, bet ir būrelis, skirtas sudominti šiuolaikinėmis technologijomis, jas išbandyti. 

Būrelio vadovai Tadas ir Rūta, padedami savanorės Vėjūnės, moko naudotis profesionaliais LEGO Education WEDO konstruktoriais, kurti smulkius objektus 3D spausdintuvu bei „Ozobot Bit“ robotukų pagalba rasti ryšį tarp skaitmeninio ir fizinio žaidimų pasaulio. 

Šie užsiėmimai puikiai tinka tiek berniukams, tiek mergaitėms. Jų pagalba ne tik išmokstama naudotis išmaniosiomis technologijomis, bet ir lavinama motorika, atmintis, dėmesingumas, kantrybė, komandinio darbo įgūdžiai. Šie įgyti sugebėjimai padeda efektyviau įsisavinti mokykloje gaunamas žinias bei lavinti talentus. 

Robotikos dirbtuvėse laukiami 5 – 9 metų vaikai. Užsiėmimai vyksta pirmadieniais arba trečiadieniais nuo 16 val. Dėl gausaus susidomėjimo ir riboto dalyvių skaičiaus reikalinga išankstinė registracija telefonu 845 420200. Dalyvavimas nemokamas. 

Tekstas ir nuotraukos
vyresn. bibliotekininkės Rūtos Paukštytės



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą