2019 m. balandžio 19 d., penktadienis

GyArt papuošalai

Daugiau nuotraukų>>>
Vaikų literatūros skyriuje „Žalioji pelėda“ atidaryta Gitos Jurkūnienės kurtų papuošalų iš odos paroda „Pražyskime pavasariu“.

Labai gražiai pati kūrėja pristato save ir savo darbus:

„Svajonių turime visi – didesnių ir mažesnių, kasdieniškų, realių ir svaiginančių. Eidami gyvenimo keliu, kartu einame ir jų link – vienas pamiršdami, kitas įgyvendindami.

Tam, kad realizuočiau save ir įgyvendinčiau savo gyvenimo svajonę, man prireikė nueiti ne menką gyvenimo kelio atkarpą – bemaž 50 metų. GyArt – tai mano gyvenimo kūrinys, mano svajonės virsmas gyvenimu.

Draugystę su rankdarbiais skaičiuoju jau ilgus dešimtmečius, tačiau tai buvo bandymai ieškant savęs – siuvant, siuvinėjant, mezgant. Pagaminta daugybė suvenyrų, mielų smulkmenėlių, interjero puošybos detalių. Tačiau, išbandžius save papuošalų gamybos srityje, supratau, kad tai yra savęs realizacijos kelias. Trūko žinių ir patirties, kurias įgijau Panevėžio NIC-e (neįg. integracijos centre). O toliau jau sekė kūrybos ir vaizduotės išlaisvinimas ir tas nuolat lydintis nepakartojamas jausmas – kai dirbant ir kuriant išnyksta laiko ir realybės pojūtis! Tai patirti linkėčiau kiekvienam iš mūsų, nes būtent šis pojūtis išaugina sparnus – LAIMĖS sparnus.

Taigi, visus sveikinu su saulėtu pavasariu, artėjančiomis gražiomis šventėmis – šv. Velykomis ir Motinos diena. Ir kviečiu pasigrožėti pavasarine ryškiaspalve GyArt paroda „Pražyskime pavasariu“.

Lai pavasaris pražysta spalvomis, o mūsų širdis – pavasariu!“

Paroda veiks iki gegužės 15 dienos. Maloniai kviečiame.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą