2019 m. balandžio 16 d., antradienis

Robotika vaikams

Daugiau nuotraukų>>>
Panevėžio miesto savivaldybės viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriuje „Žalioji pelėda“ projekto „Prisijungusi Lietuva“ veiklos įgauna vis didesnį populiarumą mažųjų panevėžiečių tarpe. Čia dirbama su programavimo paketu pradedantiesiems.

Vaikai supažindinami su robotikos pagrindais – robotų konstravimu ir valdymu. Iš LEGO Educations WeDo 2.0 ir Lego Mindstorms EV3 jaunieji programuotojai konstruoja robotukus, juos programuoja ir mokosi valdyti.

Daug džiaugsmo vaikams suteikia drono viražai.

Bibliotekoje veikia inovatyvių veiklų klubas šeimoms „Ateik. Pamatyk. Sukonstruok“. Čia kiekvieną dieną, porai valandų, vieni arba su tėveliais renkasi mėgstantys konstruoti vaikai. Užsiėmimus veda jauna bibliotekininkė Vaida Stumbrytė.

Be šių, kasdieninių užsiėmimų, biblioteka sulaukia vis daugiau norinčių apsilankyti grupėmis. Jų tikslas – susipažinti su bibliotekoje esančiomis naujausiomis technologijomis, robotų konstravimo ir valdymo paslaptimis. Be abejo, yra ir noras patiems pasigaminti robotuką. Šiose edukacijose „Žaliojoje pelėdoje“ jau dalyvavo Beržų progimnazijos trečiokai su logopede Asta Banelyte, „Ąžuolo“ progimnazijos pradinukai, lopšelių-darželių „Puriena“, „Diemedis“, „Vyturėlis“, „Jūratė“ ir kt. ugdytiniai. Aplankytos ir vaikus aptarnaujančios tinklo bibliotekos „Žiburėlis“, Smėlynė, vaikų lopšeliai-darželiai „Vaivorykštė“, „Voveraitė“. Pažinties su robotukais dar laukia ir kitos miesto vaikų ugdymo įstaigos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą