2019 m. vasario 12 d., antradienis

Draugystė ant straublio galo

Susipažinti su biblioteka ir dalyvauti dar pakankamai naujoje, tačiau jau smarkiai išpopuliarėjusioje, bibliotekos paruoštoje edukacijoje, šįkart panoro vaikų lopšelio-darželio „Jūratė“ vaikučiai su savo auklėtoja Ernesta Mikšiene. Edukacija gimė įsijungus į Metų knygos rinkimus ir pristatant vaikiškų knygų penketuko knygas. 

Šiandieną buvo pristatyta Mariaus Marcinkevičiaus ir dailininkės Aušros Kiudulaitės knygelė „Draugystė ant straublio galo“. Vaikai buvo trumpai supažindinti su knygos autoriais, bibliotekininkė paskaitė knygos ištraukas, žaidė su mažaisiais žaidimą „Jeigu aš būčiau tas ir tas, kas būtum tu?“, ir suorganizavo kūrybines dirbtuvėles. Jų metu mažieji pasigamino dramblį su pelyte ir aptarė, kokia gali būti draugystė, kas su kuo gali draugauti.

Edukaciją pravesti padėjo bibliotekoje praktiką atliekanti Panevėžio kolegijos socialinių mokslų fakulteto turizmo ir laisvalaikio studijų programos studentė Virginija Matijošienė.

Bibliotekos vedėja Alvida Bratkauskienė supažindino vaikus ir su biblioteka, knygų fondu, turima įranga bei čia veikiančiomis parodomis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą