2019 m. vasario 26 d., antradienis

Darželinukai bibliotekoje: interaktyvus skaitymas ir pažintis su auksaranke Valentina

Išmani edukacija „Skaitymas kitaip“ ir toliau „ant bangos“. Šį kartą „Žaliojoje pelėdoje“ lankėsi lopšelio-darželio „Vyturėlis“ ugdytiniai.

Edukacijos metu vaikai susipažįsta su biblioteka ir čia įsikūrusia kūrybinių medijų studija „Saviraiškos kodas“, sužino, kad šiais, naujų technologijų laikais, galime skaityti ne tik popierines, įprastas mums knygas, bet ir knygas kompiuterių monitoriuose, skaityklėse, planšetėse… Išmanios knygos, naujų technologijų pagalba, leidžia tiek skaityti, tiek stebėti trimačius vaizdus su juose atgyjančiais knygų personažais. Bibliotekoje vaikams suteikiama galimybė ir patiems dalyvauti šių vaizdų kūrime – jie spalvina iš anksto paruoštus lapus, kuriuose kaip ir knygose su papildyta realybe, atgyja nuspalvinti piešiniai.

Besiskirstant, vaikų dėmesį patraukė naujai rengiama, siūtų lėlių paroda. Jos autorė – senjorė, buvusi pedagogė Valentina Vatutina
Daugiau nuotraukų>>>
maloniai sutiko pabendrauti su vaikais. Darželinukams teko atspėti iš kokios pasakos viena ar kita autorės siūta lėlė. Vaikams „sufleravo“ kiekvienai lėlei priskirtas vaizdas, kruopščiai atliktas skiautinių technika. Mažieji pasirodė labai šauniai – žinojo beveik visas pasakas!

Paroda veiks iki kovo 18 dienos. Maloniai kviečiame užsukti į biblioteką ir prisiminti visiems gerai žinomas pasakas iš vaikystės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą