2019 m. vasario 11 d., pirmadienis

Išvyka į Smilgių gimnaziją

Daugiau nuotraukų>>>
Vasario 11 d. vaikų literatūros skyriaus „Žalioji pelėda“ darbuotojos lankėsi Panevėžio rajono Smilgių gimnazijoje, kur pristatė Metų knygos rinkimuose 2018 dalyvaujančių vaikiškų knygų penketuką. Susitikime dalyvavo 5 – 6 klasių moksleiviai, lietuvių kalbos mokytojos Virginija Meilienė, Lina Janauskienė bei mokyklos direktoriaus pavaduotoja Aušra Krikščiūnienė.

Bibliotekos vedėja Alvida Bratkauskienė pasveikino visus susirinkusius ir pakvietė paklausyti knygų pristatymo. Knygas pristatė bibliotekininkė Anžela Vasiliauskienė. Pristatytos dvi poezijos knygos – Violetos Palčinskaitės „Eilėraščiai iš namų“ ir Daivos Čepauskaitės „Baisiai gražūs eilėraščiai“, Mariaus Marcinkevičiaus ir Aušros Kiudulaitės paveikslėlių knyga „Draugystė ant straublio galo“ ir knyga apie tremtį „Sibiro haiku“ (autorė Jurga Vilė, dailininkė Lina Itagaki). Vaikai klausėsi eilėraščių, vartė paveikslėlių knygą, žaidė žaidimą „Jeigu aš būčiau dramblys, kas būtum tu?“, svarstė, kodėl knyga apie tremtį pavadinta „Sibiro haiku“, ką reiškia žodis „haiku“, kaip jis susijęs su Sibiru.

Paskutinę penketuko knygą – Neringos Vaitkutės „Klampynių kronikos“- pristatė patys moksleiviai. Iki susitikimo jie kartu su mokytojomis skaitė visas Klampynių miestelio istorijas ir jas išanalizavę kūrė sakmes bei nepaprastas magiškas istorijas apie savo Smilgių miestelį, o kartu su dailės mokytoja pabandė iliustruoti, kaipgi atrodo Klampynės ir jų gyventojai.

Po nuotaikingo pristatymo vaikams buvo priminta, kur ir kaip jie gali balsuoti už labiausiai patikusią knygą, o apsilankius Knygų mugėje pasiūlyta susitikti su rašytojais ir su jais pabendrauti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą