2019 m. kovo 26 d., antradienis

Skaitmeninė savaitė

Daugiau nuotraukų>>>
2019 m. kovo 25–31 d. visoje Europoje vyksta kasmetinė akcija „Skaitmeninė savaitė“ (angl. ALL DIGITAL Week), skatinanti naudotis informacinėmis ryšio technologijomis ir ugdyti skaitmeninį raštingumą.

Skaitmeninei savaitei skirti renginiai startavo ir Panevėžio miesto savivaldybės viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriuje „Žalioji pelėda“.

Kovo 25 d. skyriaus darbuotojos lankėsi tinklo bibliotekose. Mažiausiems jų skaitytojams buvo pravestos edukacijos „Skaitymas kitaip“ ir pristatytas programavimo paketas pradedantiesiems (ikimokyklinio ir jaunesniojo mokyklinio amžiaus vaikams) su LEGO Educations WeDo 2.0 ir Lego Mindstorms EV3. Vaikai supažindinti su robotikos pagrindais – robotų konstravimu ir valdymu.

Kovo 26 d. 16.00 – 18.00 val. „Skaitmeninės savaitės“ renginiai grįžta į „Žaliąją pelėdą“. Čia prasidės ir visą savaitę tęsis atvirų durų dienos – inovatyvių veiklų klubo šeimoms „Ateik. Pamatyk. Sukonstruok“ pristatymai. Jų metu bus galima ne tik susipažinti su bibliotekos techninėmis galimybėmis (3D spausdintuvas, konstruktoriai elektronikos ir mechanikos pradmenims įgyti, XBOX konsolė, dronai), bet ir išbandyti valdyti robotus ar net mėginti patiems juos susikonstruoti.

Kovo 27 d. 10.30 val. „Žalioji pelėda“ kviečia į edukaciją „Skaitymas kitaip“, kur vaikų lauks interaktyvios knygos, atgyjantys piešiniai, pamąstymo kepurė. Edukacija skirta 5 – 8 metų vaikams

Kovo 28 d. 13.00 val. bibliotekos skaitytojai savo žinias galės patikrinti proto mūšyje tema „Aš ir internetas“. Renginio metu bus panaudota projekto „Prisijungusi Lietuva“ parengta medžiaga.

Dėl „Skaitmeninės savaitės“ renginių bibliotekoje „Žalioji pelėda“ kreiptis tel. 845 420200.

Skaitmeninės savaitės Lietuvoje organizatorius – projektas „Prisijungusi Lietuva“: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė“.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą